Goeree Overflakkee

Wij heten je hartelijk welkom op Goeree-Overflakkee. Het eiland Goeree-Overflakkee ligt op de grens van Holland en Zeeland. Het eiland hoort wel degelijk bij de provincie Zuid-Holland maar wordt vaak gezien als het noordelijkste van de ‘Zeeuwse’ eilanden. Ook voor wat betreft de taal en cultuur, oogt en ademt Goeree-Overflakkee “Zeeuws”. Omgeven door het water van de Noordzee, het Grevelingenmeer, het Krammer-Volkerak en het Haringvliet, ligt een soort van caleidoscoop van landschappen: polders, duinen, gorzen, slikken en zandplaten. Aan de Grevelingendam en de Brouwersdam kan in alle rust worden gerecreëerd: zwemmen, (kite)surfen, duiken, vissen, zeilen, blokarten en powerkiten behoren tot de mogelijkheden. In o.a. Ouddorp en Middelharnis kan in de gezellige winkelstraten uitgebreid worden gewinkeld. Je kunt heerlijk door de brede duinen en langs de kilometerslange zandstranden, fietsen en wandelen, maar ook mooie rustige natuurgebieden en de uitgestrekte polders op het eiland verkennen.

Ga naar de website