Presentatie:

Michael Bakker is een Nederlands TV Producent/TV Presentator, radio-diskjockey, zanger, presentator en media-ondernemer. Hij hoort bij de stichtende leden van Radio 192 en Radio Mi Amigo 192.

Bakkers carrière begon begin jaren ‘80 op diverse Amsterdamse FM-piratenzenders en later ook was hij te zien op de Amsterdamse piraten-televisie als de eerste Amsterdamse nieuwslezer. Ook voor de NTS maakte hij televisie, nl. School-TV. De AVRO scoutte hem voor hun jongerenomroep Minjon, waar hij na een volledige mediascholing op radio- en televisieprogramma’s als radio,-televisie,-regisseur en -producer werd ingezet. Vervolgens produceerde hij Pauze TV en Villa Borghese voor de AVRO en hij regisseerde voor Radio 1 het Avro Radio Journaal. Daarna regisseerde hij Willem Wever voor de NCRV.

Ook stond hij aan de basis van ‘Eigen Huis En Tuin’ voor RTL4. Ook bedacht en produceerde hij voor SBS6, Klussen Met Kijkers, Wonen Met Kijkers en Tuinieren Met Kijkers. Later werkte hij met Tineke de Nooij voor RTL4 “Tineke Live’ en met Ad Bouman voor Radio Gooiland. Met Ad Bouman en Eddy Becker startte hij in 2001 Radio 192, dat in 2004 moest stoppen met haar uitzendingen. In 2002 was Bakker genomineerd ‘Radio Man Van Het Jaar 2002’ en zijn ochtend radioprogramma stond in november 2001 2e in de lijst populaire ochtend programma’s van Nederland, net onder Edwin Everts. Tevens was hij de Gedelegeerd Producent van de comedy De Garage met o.a.. Tygo Gernandt en Carry Tefsen voor Veronica TV. Vanaf juni 2006 was Bakker werkzaam bij het media bedrijf Byteplanet.com (o.a bekend van programma’s als AstroTV) als producent.

Sinds 2009 heeft Michael Bakker zijn eigen productiebedrijf Pakkend Media. Hij produceert en regisseert diverse commerciële programma’s. Zoals: Apotheek en Gezondheid (RTL 4) Natuurlijk Lekker Leven (SBS6), Ik Zou Wel Eens Willen Weten (RTL 4), Ondernemen Met Passie (RTL 7), De Ondernemers Club (RTL 7), Supervrouwen (RTL 7), Bubbels & Gloss, hé Baby, The Class Of The Cover Bands, Code Blauw, Op Weg Naar Cannes en Het DNA van de Nederlandse Popmuziek.

Echter het RTL 4 programma Life Is Beautiful is het paradepaardje van Pakkend Media Produkties. Hiervan produceerde Bakker er meer dan 1250 afleveringen (gemeten t/m februari 2022). Bakker ontving in 2015 de Beauty Award (oeuvre prijs) voor dit programma. Sinds 3 januari 2021 presenteert Bakker zelf zijn programma ‘Life Is Beautiful’. En tevens viert hij in 2022 zijn terugkomst op de Nederlandse Radio met zijn programma ‘Alle Files Zijn Opgelost’ elke werkdag tussen 18:00 en 19:00 uur op Radio 121.