Poen voor Jeroen

Jeroen van der Vegt (47 jaar) uit Kampen heeft al ruim 21 jaar MS.

‘Helaas leef ik al meer dan 21 jaar met de zenuwslopende ziekte Multiple Sclerose (MS). Op dit moment ben ik volledig aangewezen op mijn rollator in huis en buitenshuis volledig afhankelijk van mijn elektrische rolstoel of scootmobiel.
Ik heb steeds minder energie en kan steeds minder goed voor mezelf zorgen, daardoor ben ik afhankelijk van anderen.
Er zijn 10 fases in deze ziekte, ik zit inmiddels in fase 8. Fase 9 is bedlegerig en fase 10 is dood. Mijn laatste redmiddel is een stamceltransplantie. Dit wordt niet vergoed door de ziekteverzekering doordat men er in Nederland nog te weinig van weet en er nog research gedaan moet worden.

Gelukkig is er een behandeling in Rusland die ik heel graag wil ondergaan. Met deze stamceltransplantatie kan mijn MS voorgoed gestopt worden en kan ik mijn onafhankelijkheid een beetje terugkrijgen. De resultaten in Rusland zijn het beste omdat ze daar de behandeling speciaal op jou aanpassen.
Stichting Poen voor Jeroen is opgezet om € 50.000,- op te halen voor de kosten van de operatie in Moskou en de bijkomende kosten zoals vliegticket, visum, verblijf e.d.

Eén van de acties om geld in te zamelen is deelname aan de Onbeperkte Elfstedentocht van 15 t/m 19 september. Iedereen met een chronische aandoening, beperking of handicap kan deelnemen in zijn eigen tempo of afstand. Met als doel winnaar van jezelf te worden!
De tweede actie ’Rennen voor Jeroens leven’ is georganiseerd door een neef van mij, hij heet Neon Scholten en gaat 25 kilometer hardlopen.
De derde actie is dat er een speciaal ‘Poen voor Jeroen’-biertje is gebrouwen door de beste brouwerij in Kampen.
Alle acties en verdere informatie zijn te vinden op de website poenvoorjeroen.nl waar u ook kunt doneren.
Ik hoop dat jullie mij hierbij willen helpen, zodat de ziekte MS stopgezet wordt en ik mijn leven voort kan zetten.’

NL96 INGB 0009 3721 78
T.n.v. Stichting Poen voor Jeroen

www.poenvoorjeroen.nl