Sam&

Schoolreisjes, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een dagje uit. Het lijkt normaal dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen. 1 op de 12 kinderen groeit namelijk op in armoede, ongeveer 2 à 3 kinderen per klas! Dat is heel erg veel. Sam& springt bij voor de kinderen. Via Sam& krijgen ouders gemakkelijk toegang tot organisaties die helpen als er thuis weinig geld is. Alle kinderen moeten mee kunnen doen!

Wat is Sam&?
Sam& is een samenwerkingsverband tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. Samen bieden wij één portaal waar ouders en intermediairs een aanvraag kunnen doen voor de voorzieningen die de organisaties bieden.

Voor wie is Sam& er?
Sam& is er voor alle 315.000* kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar die opgroeien in arme gezinnen. Ouders met weinig geld kunnen bij ons terecht zodat ook hun kind(eren) mee kunnen doen met activiteiten zoals sport of het vieren van een verjaardag. (*Bron: Sociaal Cultureel Planbureau (SCP))

Wie kan een aanvraag doen?
Alle ouders met een laag inkomen, bijvoorbeeld:
• Ouders een (bijstands)uitkering
• Werkende ouders met een laag inkomen
• ZZP-ers met weinig werk
• Ouders met schulden